Кулинарни рецепти » Циганско рагу

 Циганско рагу

Продукти:

• 400 г домати
• 100 г дребни гъбки
• 12 пресни картофа
• смлян черен пипер
• 1 с.л. брашно
• 4 котлета (по 125 г)
• 4 с.л. масло
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 250 мл бяло вино
• 1/2 ч.л. сушена мащерка
• по 50 г шунка и салам
• червен пипер
• 2 с.л. нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обелените домати нарязваме на кубчета, а гъбите – на парченца. Варим картофите 20 мин в леко подсолена вода.

Поръсваме месото със сол и черен пипер, овалваме го в брашното и го пържим в 2 с.л. масло по 2 мин от всяка страна, след което го завиваме във фолио. З

апържваме лука и чесъна с 1 с.л. масло, после запържваме и гъбите. Добавяме виното и кипваме на огъня. След това добавяме доматите заедно с мащерката и задушаваме на тих огън 10 мин.

Към края добавяме нарязаните на сламки шунка и салам. Поднасяме котлетите заедно с гъбената смес и картофите, оваляни в горещо масло и магданоз.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало