Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг телешко месо
• 1 с. л. сол
• 12 зърна черен пипер
• 2 глави лук
• 50 г краве масло
• 2 с. л, брашно
• 1/2 ч.ч. ситно нарязан копър
• няколко стъбла копър
• 3 ч. л. оцет (3%)
• 3 с. л. сметана
• 1 с, л. захар
• 1,5 л вода
Начин на приготвяне:
Възваряваме водата и солта. Нарязваме месото на по-едри парчета. Пускаме ги в кипящата вода, добавяме нарязания на ситно лук и подправките (от копъра - само стъблата). Варим около час и половина, докато месото омекне.
Разтопяваме маслото, запържваме в него брашното, наливаме част от прецедения бульон и разреждаме запръжката. Връщаме я в яденето, прибавяме скълцания копър и оставяме ястието да клокне.
Добавяме оцета и захарта, разбъркваме и наливаме сметаната. Оставяме да кипне, без да ври и внимаваме сосът да не се пресече. Сервираме с гарнитура от варени картофи или моркови, зеленчуково пюре, салата.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...