Кулинарни рецепти » Пълнени краставици

 Пълнени краставици

Продукти: (за 5 порции)

• 5 краставици
• 400 г телешко или агнешко месо
• 125 г шунка или сланина
• лимонова кора
• 2 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 с.л. галета
• 1 стрък праз
• 1 дафинов лист
• 1 к.ч. вино
• индийско орехче
• карамфил, лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и издълбаваме краставиците.

Смиламе месото и шунката. Прибавяме настърганата лимонова кора, разбитото мляко, галетата, яйцето, солта, черния пипер и индийското орехче. Разбъркваме добре и пълним краставиците с тази смес. Нареждаме ги в тенджера, чието дъно е покрито с вътрешността на краставиците.

В тенджерата слагаме китка магданоз, сол, черен пипер на зърна, дафиновия лист, праза, 2 зърна карамфил. Заливаме с 1 к.ч. вино и с толкова вода или бульон, че да покрие краставиците. Варим на тих огън 30 мин.

Правим запръжка от олио и брашно, която разреждаме със соса от ястието и изсипваме върху краставиците. Варим още 25 мин и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало