Продукти: (за 4 прорции)
• 100 г сланина
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на малки кубчета и я запържваме в сух тиган. Изваждаме пръжките от тигана и в останалата мазнина запържваме брашното. После сипваме вода до желаната гъстота и варим 5-6 мин.
Накрая посоляваме и отстраняваме от огъня. При поднасяне поръсваме с червен пипер и останалите пръжки.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...