Кулинарни рецепти » Свински рулца с ориз и грозде

 Свински рулца с ориз и грозде

Продукти:

• 4 парчета свинско филе по 150 г
• 1 ч. л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. сух босилек
• 1ч.л. горчица
• 4 резенчета пушен бекон
• 2 с. л. ориз
• 4 картофа
• 1 глава броколи
• 500 г десертно бяло грозде
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 с. л. сметана
• 2 с. л. бяло вино
• 1 ч. л. нишесте
• сол

Начин на приготвяне:

Оформяме парчетата филе на правоъгълни парчета с дебелина 1 см. Поръсваме ги с черен пипер, босилек и ги намазваме с горчица.

Сваряваме ориза, прибавяме към него 1/3 от гроздето, нарязано на колелца, леко препържения бекон, малко от броколите. Посоляваме и разбъркваме.

Получената плънка разпределяме върху филетата и ги навиваме на стегнати рула. Завързваме ги с конец и ги подреждаме в намаслена тавичка. Намазваме ги отгоре с олио и ги покриваме с фолио. Печем ги в силна фурна 30 минути, след това ги откриваме, намазваме ги още веднъж с олио и отново ги запичаме, докато получат кафеникава коричка.

Сваряваме картофите, разрязваме ги на половинки и ги подправяме на вкус. Останалите гроздови зърна също разполовяваме. Накъсваме броколите на розички и ги задушаваме в 4 с. л. вода, 1 с. л. олио, чесъна и сол. С картофите, гроздовите зърна и броколите гарнираме рулата.

Приготвяме сос, като разбиваме нишестето с 1 ч. ч. студена вода и го слагаме на котлона да кипне. Прибавяме сметаната, виното и подправяме на вкус. Варим 3-4 минути и още докато е горещ, изливаме соса върху рулата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало