Продукти:
• 2 с.л. зехтин
• 140 г шарен бекон нарязан на кубчета
• 1 кг телешки или говежди пържоли на кубчета
• 4 с.л. брашно
• 750 мл червено вино или говежди бульон
• 4 стръкчета мащерка
• 600 г главички сладък лук
• 2 с.л. желе от червен или черен касис
• 1 с.л. червен винен оцет
• 1 жълтък
За коричката от горчица:
• 350 г брашно
• 1 с.л. синап на прах
• 200 г твърдо масло
Начин на приготвяне:
Загряваме половината зехтин в голям дълбок тиган и запържваме бекона за 1 минута - до златисто. Изваждаме с решетъчна лъжица и оставяме настрана. Поръсваме нарязаното месо с брашно и запържваме до кафяво в мазнината от бекона.
Връщаме бекона при месото, добавяме виното, мащерката и оставяме да заври. Покриваме с капак и оставяме да къкри за 2 часа като от време на време разбъркваме.
Загряваме фурната до 200 градуса. Объркваме главичките сладък лук с останалия зехтин, разстиламе ги в тавичка и запичаме за 45 минути до златисто.
За коричката от горчица пресяваме брашното, синапа в голяма купа и настъргваме вътре твърдото студено масло. Поръсваме с 8 с.л. вода и правим твърдо тесто. Завиваме го и оставяме да се охлади за 30 минути.
Добавяме печените лукчета, желето и оцета към месото, овкусяваме го и прехвърляме сместа в двулитров съд за пай. Увеличаваме температурат на фурната до 220°С.
Разточваме приготвеното тесто и го полагаме върху плънката. Смесваме жълтъка с малко сол и намазваме тестото. Запичаме за 30 минути или докато коричката стане хрупкава и златиста.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...