Продукти:
• 500 г гъби от консерва
• 200 г луканка
• 1 връзка зелен лук
• 1-2 с.л. олио
• 1 к.ч. заквасена сметана
• сокът от половин лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите по-едро и ги напръскваме с лимоновия сок. Нарязваме луканката на тънки филийки.
Наситняваме лука и го сипваме в сгорещеното олио заедно с луканката и гъбите. Пържим на умерен огън, докато продуктите омекнат.
Сипваме сметаната, подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и готвим още 5-6 мин. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...