Продукти:
• 500 г свинско бонфиле
• 1 с.л. олио
• 1 с.л брашно
• 1 с.л. мед
• 2 глави червен лук
• 400 мл пилешки бульон
• 4 с.л. боровинков сос
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Овкусяваме брашното със сол и черен пипер и поръсваме нарязаните филенца. Загряваме олиото в тиган и запържваме по 4 минути от всяка страна.
Изваждаме ги в чиния, а на тяхно място в тигана слагаме резените лук. Запържваме до златисто. Изсипваме бульона, боровиковия сос и меда и оставяме да ври 10 минути.
Добавяме парчетата свинско със соса, който са си пуснали и задушаваме 2 минути. Сервираме филенцата със зеленчуци и картофено пюре.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...