Кулинарни рецепти » Провансалски бифтек

 Провансалски бифтек

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешка кайма
• 150 г бели гъби
• 1 яйце
• 2-3 с.л. брашно
• 4-5 с.л. мазнина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на ситно и ги прибавяме към каймата. Добавяме яйцето, черния пипер и солта и омесваме сместа добре.

Оформяме продълговати бифтеци, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало