Кулинарни рецепти » Бърза лазаня със зелен лук

 Бърза лазаня със зелен лук

Продукти:

• 250 г лазаня
• 100 г доматено пюре
• 500 г меко сирене или извара
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 яйца
• 1 връзка зелен лук
• 1 щипка захар
• 1 щипка сушен риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим лазанята в подсолена вода до полуготовност, след което я отцеждаме. Разбъркваме доматеното пюре със захарта, счукания чесън, стрития риган, черен пипер и сол на вкус. Разбиваме сиренето заедно с яйцата, наситнения лук и малко черен пипер.

На дъното на намаслена тавичка нареждаме пласт лазаня. Намазваме с доматеното пюре и покриваме с тънък слой от сиренето. После оформяме по същия начин още 3-4 пласта. Най-отгоре завършваме с лазаня и по желание поръсваме с настърган пармезан.

Печем 15-20 мин в предварително загрята силна фурна.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало