Кулинарни рецепти » Чорба от бакла и зелен чесън

 Чорба от бакла и зелен чесън

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г млада бакла
• 5-6 стръка зелен чесън
• 1 връзка зелен лук
• 4 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 с.л. оцет
• черен и червен пипер
• джоджен, копър, магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме баклата, подсушаваме и я претриваме със сол, след което изплакваме.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната бакла, скълцания чесън и наситнения джоджен. Разбъркваме и също ги позапържваме.

После поръсваме черен и червен пипер, наливаме 7-8 ч.ч. гореща вода, посоляваме и варим, докато баклата омекне. Накрая застройваме с яйцата, които сме разбили с оцета, поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър и отстраняваме от огъня.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало