Продукти: (за 4 порции)
• 2 домата
• 250 г зелен фасул
• 150 г зрял фасул
• 1 глава лук
• 1 парче тиква
• 2-3 картофа
• 1-2 стръка праз
• 60 г фиде
• 3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 50 г настъргано сирене
• босилек
• листа от целина
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме зрелия фасул за 1 нощ в студена вода, след което го сваряваме.
В половината от олиото изпържваме до златисто нарязания на парченца лук. Прибавяме попарените, обелени и ситно нарязани домати и също ги изпържваме.
Наливаме 5 ч.ч. вода и прибавяме нарязания зелен фасул, зрелия фасул, ситно нарязания праз и нарязаните на кубчета тиква и картофи. Варим на умерен огън.
След 10 мин прибавяме натрошеното фиде, посоляваме и продължаваме да варим до омекването на продуктите.
Отделно счукваме чесъна заедно със ситно нарязан босилек, докато получим каша. При непрекъснато бъркане прибавяме капка по капка останалото олио.
Отстраняваме супата от огъня, прибавяме чесновата кашица и ситно нарязани листа от целина, разбъркваме и поръсваме с натрошеното сирене.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...