Продукти: (за 4 порции)
• 12 дребни пресни картофчета
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. краве масло
• 2 с.л. грис
• 1 яйце
• 100 г кашкавал
• 1 връзка магданоз
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 щипка босилек
• сол
Начин на приготвяне:
В затопленото масло леко запържваме остърганите дребни картофчета, доливаме топла вода, посоляваме, изсипваме гриса, намаляме огъня, застройваме с яйцето и киселото мляко, начупваме кубчето бульон и поръсваме с наситнения магданоз.
Поднасяме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...