Кулинарни рецепти » Пълнени домати с царевица и гъби

 Пълнени домати с царевица и гъби

Продукти:

• 10 домата
• 250 г варена царевица на зърна (от консерва)
• 200 г гъби (печурки)
• 3 с.л. масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Задушаваме нарязаните на ситно гъби в 2 с.л. мазнина. Издълбаваме доматите и слагаме сърцевината към гъбите. Добавяме царевичните зърна и подправяме с черен пипер.

Разбъркваме сместа добре и пълним доматите. По средата на всеки домат слагаме парченце масло и накрая капачето. Запичаме ястието във фурната.

Автор: Димитринка Йорданова

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало