Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки със сирене и кифли

 Пълнени пиперки със сирене и кифли

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг чушки “Долма”
• 250 г сирене
• 2-3 яйца
• 4 виенски кифли
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 домата
• 50 г краве масло
• захар, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отрязваме капачета на чушките, изчистваме ги от семките и леко ги посоляваме отвътре.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Поръсваме със сол, 1 щипка захар и черен пипер и ги смесваме с накиснатите в мляко и отцедени кифли, разбитите със сиренето яйца и магданоза.

Разбъркваме хубаво плънката, пълним чушките, захлупваме ги с капачетата и ги нареждаме в тавичка, в която сме сложили мазнина /може и олио/. Печем, докато по чушките се появят кафяви петна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало