Кулинарни рецепти » Пълнени калмари с октопод и миди

 Пълнени калмари с октопод и миди
/Испания/

Продукти:

• 2 калмара
• 2 пипала от октопод
• 2 миди
• 2 скариди
• 40 г стафиди
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме пипалата на октопода и ги пущаме във вряща вода. Прибавяме дафиновия лист и 7-8 зрънца черен пипер, посоляваме и варим на умерен огън.

В отделен съд сваряваме скаридите, след което ги почистваме и заедно с октопода и сварените миди ги нарязваме на ситно. Прибавяме стафидите, разбъркваме и пълним калмарите с тази смес.

Печем ги на скара около 10 мин.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало