Продукти:
• 3 червени чушки
• 3 скилидки чесън
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. сух джинджифил
• 400 г сварен ориз
• 3 яйца
• 150 г сварен грах
• 4 стръка зелен лук
• 3 с.л. соев сос, сусам
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в тиган и изпържваме в него предварително нарязаните на ивички чушки. Добавяме пресования чесън и джинджифила и разбъркваме. Слагаме сварения ориз и запържваме около 5 минути.
В друг тиган изпържваме яйцата, след което ги прибавяме към ориза. Връщаме всичко на котлона и слагаме граха, наситнения лук и соевия сос. При сервиране поръсваме със сусам.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...