Продукти: (за 2 порции)
• 250 г сирене
• 5 белтъка
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на твърд сняг и прибавяме настърганото сирене, като непрекъснато бъркаме. Поръсваме ситно нарязан магданоз и черен пипер на вкус, разбъркваме и оформяме от сместа малки топчета.
Овалваме ги в брашното и пържим в силно загрятото олио. По време на пърженето топчетата увеличават обема си. Готови са, когато станат двойно по-големи.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...