Продукти:
• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• магданоз
• червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре 1 бутилка за бира и наливаме в нея олиото и 1 ч.ч. вода. Добавяме и наситнения магданоз. Намазваме пилето отвътре и отвън с маслото и го натриваме със смес от сол и червен пипер.
Нанизваме пилето върху бутилката и го слагаме в центъра на тавичка, в която сме наляли 1 ч.ч. вода. Печем 40-50 мин при температура 200-220 градуса, като обръщаме през 10-15 мин, за да се опече пилето от всички страни.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...