Кулинарни рецепти » Краставички и грозде в оцет

 Краставички и грозде в оцет

Продукти:

• 1 голяма чепка бяло грозде
• 500 г корнишони
• 800 мл ябълков оцет
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. бял пипер
• 1 ч.л. семена от копър
• 1 ч.л. кориандър

Начин на приготвяне:

Измиваме добре и почистваме гроздето и краставичките. Нареждаме ги на редове във висок буркан.

Слагаме да кипнат оцета, солта и подправките и заливаме с горещата марината. Оставяме буркана да престои 6 дни и съхраняваме на хладно.

Автор: Мариана Николова

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало