Кулинарни рецепти » Пикантна търновска туршия

 Пикантна търновска туршия

Продукти:

• 2 кг червени пиперки
• 2 кг зелени доматчета
• 1 кг моркови
• 3 глави чесън
• 1 връзка магданоз
• 15 зърна черен пипер
• 10-12 зърна бахар
• 5-6 дафинови листа

За маринатата:

• 200 мл оцет
• 800 мл вода
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. сол
• 3/4 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Нарязваме пиперките на кръгчета широки 5 см, нарязваме доматчетата на резенчета по дължина, а морковите - на кръгчета широки 4-5 см. Чесъна режем на парченца, а магданоза наситняваме. Към нарязаните зеленчуци прибавяме бахара, черния пипер и дафиновия лист. Разбъркваме много добре.

Кипваме марината от посочените продукти и докато е още вряща попарваме зеленчуците. Похлупваме и оставяме да престоят една нощ. Напълваме 2 буркана от по 3 л и затваряме с капачки. Туршията трае на студено място до месец март.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало