Кулинарни рецепти » Сладък търновски венец

 Сладък търновски венец

Продукти:

• 6 яйца
• 2 ч. ч. захар
• 6 с. л. олио
• 6 с. л. жълта лимонада
• 2 ч. ч. брашно
• половин пакетче бакпулвер
• 1 щипка сол

За сиропа:

• 1 ч. ч. захар
• 4 с. л. какао
• 1 ч. ч. вода
• 1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер яйцата със захарта 15 минути. Прибавяме олиото и лимонадата, а накрая - брашното с бакпулвера и солта.

Изсипваме сместа във форма с дупка и печем в умерено гореща фурна. След като сладкишът изстине, заливаме с горещ сироп и поръсваме със смлени орехи или кокосови стърготини.

Автор: Пенка Петрова

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало