Кулинарни рецепти » Сладък търновски венец

 Сладък търновски венец

Продукти:

• 6 яйца
• 2 ч. ч. захар
• 6 с. л. олио
• 6 с. л. жълта лимонада
• 2 ч. ч. брашно
• половин пакетче бакпулвер
• 1 щипка сол

За сиропа:

• 1 ч. ч. захар
• 4 с. л. какао
• 1 ч. ч. вода
• 1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер яйцата със захарта 15 минути. Прибавяме олиото и лимонадата, а накрая - брашното с бакпулвера и солта.

Изсипваме сместа във форма с дупка и печем в умерено гореща фурна. След като сладкишът изстине, заливаме с горещ сироп и поръсваме със смлени орехи или кокосови стърготини.

Автор: Пенка Петрова

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало