Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 тиквички
• 1-2 патладжана
• 4-5 червени домата
• 2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 100 мл олио
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги запържваме в предварително сгорещеното олио. Прибавяме остърганите и нарязани на кубчета тиквички и продължаваме пърженето.
След това добавяме и нарязаните на кубчета патладжани, които предварително сме посолили и отцедили от горчивия сок. Накрая слагаме и обелените и нарязани на ситно домати.
Пържим още 5 мин, доливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Захлупваме и задушаваме на тих огън около 1 час, докато зеленчуците омекнат.
Ако е необходимо, доливаме по малко гореща вода. Сервираме ястието студено.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...