Продукти за 4-5 порции:
• 500 г ориз
• 600 г червено цвекло
• 100 г червен лук
• 250 мл червено вино
• 1 л бульон
• 2-3 с.л. зехтин
• 40 г краве масло
• 100 г настърган пармезан
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол
За соса:
• 1 с.л. винен оцет
• 3 с.л. зехтин
• 1-2 стръкчета пресен кориандър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме цвеклото на пара и го обелваме. Отделяме една част /около 1/3/, а останалото пасираме. Нарязваме отделеното цвекло на кубчета и го заливаме със сос, приготвен от оцета, зехтина и ситно нарязания кориандър.
Запържваме ориза 2-3 мин в сгорещената мазнина, наливаме виното и задушаваме без да захлупваме, докато виното се изпари. Наливаме бульона и задушаваме, без да разбъркваме, докато оризът набъбне и поеме течността. Накрая подправяме с черен пипер и сол и смесваме с цвекловото пюре и маслото.
Разпределяме ориза по чиниите, поръсваме с пармезан и гарнираме с кубчетата цвекло.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...