Продукти:
• 50 ореха
• 2 яйца
• 2 с. л. брашно
• 2 глави лук
• 1 ч. ч. прясно мляко
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смиламе ореховите ядки, настъргваме лука, нарязваме ситно магданоза.
Объркваме и омесваме на тесто смлените орехи, разбитите яйца, ситно нарязания или рендосан лук, подправките и брашното, размито в прясното мляко.
Оформяме кюфтетата, които пържим в сгорещеното олио. Поднасяме ги със салата.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...