Продукти:
• 100 г извара
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 2-3 скилидки счукан чесън
• ситно нарязан магданоз
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме изварата с миксер, като на тънка струйка прибавяме прясното мляко и олиото. След като получим гладка еднородна смес, овкусяваме със счукания чесън, сол, червен пипер и наситнен магданоз. По желание може да прибавим и черен пипер.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...