Продукти:
• 500 г картофи
• 1 стрък праз
• 15-20 маслини
• 4-5 с.л. олио
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и още топли ги намачкваме на пюре. Изчакваме да изстинат и прибавяме настъргания жълтък от яйцето, олиото, ситно нарязаните праз и магданоз.
Подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол и разбъркваме. Изсипваме хайвера в чиния за сервиране и украсяваме с маслините и парченца от белтъка.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...