Кулинарни рецепти » Пържоли по френски

 Пържоли по френски

Продукти:

• 800 г пържоли без кости
• 100 г мас
• 1 пакетче краве масло
• 300 г малки лукчета
• 200 маслини
• 200 г гъби
• 500 г картофи
• 300 г домати
• 150 г хляб
• 100 мл бяло вино
• доматено пюре
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изпържваме пържолите в горещата мас, а гарнитурите приготвяме отделно.

Малките лукчета задушаваме в масло. Изчистените от костилките маслини и гъбите също задушаваме в масло, а отделно изпържваме нарязаните картофи.

Всяка пържола поставяме върху изпържена филия хляб и заливаме с нарязаните на дребно и изпържени домати. Около нея подреждаме гарнитурите.

Отделно поднасяме сос, приготвен от мазнината от пърженето, доматено пюре и вино, който варим в продължение на 10 минути.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало