Кулинарни рецепти » Пържоли по френски

 Пържоли по френски

Продукти:

• 800 г пържоли без кости
• 100 г мас
• 1 пакетче краве масло
• 300 г малки лукчета
• 200 маслини
• 200 г гъби
• 500 г картофи
• 300 г домати
• 150 г хляб
• 100 мл бяло вино
• доматено пюре
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изпържваме пържолите в горещата мас, а гарнитурите приготвяме отделно.

Малките лукчета задушаваме в масло. Изчистените от костилките маслини и гъбите също задушаваме в масло, а отделно изпържваме нарязаните картофи.

Всяка пържола поставяме върху изпържена филия хляб и заливаме с нарязаните на дребно и изпържени домати. Около нея подреждаме гарнитурите.

Отделно поднасяме сос, приготвен от мазнината от пърженето, доматено пюре и вино, който варим в продължение на 10 минути.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало