Кулинарни рецепти » Пържоли по унгарски

 Пържоли по унгарски

Продукти: (за 2 порции)

• 300-400 г шарено свинско месо
• 50 г солена сланина
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 глави лук
• ½ к.ч. ароматно вино
• 1-2 с.л. сметана
• 1 скилидка чесън
• сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Оформяме от месото пържоли, които начукваме, натриваме със сол и чесън и оставяме да престоят около половин час.

Нарязваме на ситно лука и сланината, поръсваме ги с червения пипер и ги разбъркваме добре.

В силно загрята мазнина изпържваме пържолите от двете страни.

Изваждаме и в същата мазнина задушаваме сместа от лука и сланината. Когато лукът поомекне, поръсваме 1 ч.л. леко препечено брашно и поливаме с виното. Кипваме соса, посоляваме и варим 5-6 мин.

Отстраняваме от огъня, прибавяме сметаната, разбъркваме, заливаме пържолите и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало