Кулинарни рецепти » Зрял фасул с броколи

 Зрял фасул с броколи

Продукти:

• 400 г сварен червен фасул
• 200 г замразено броколи
• 100 г соеви кълнове
• 400 г зелен фасул
• 3 с.л. кедрови ядки
• 1-2 с.л. зехтин
• соев сос, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме леко мазнината и запържваме соевите кълнове. След 2-3 мин прибавяме нарязания зелен фасул и накъсаното на малки розички броколи.

Сипваме 5-6 с.л. гореща вода и задушаваме десетина минути на умерен огън, докато зеленчуците променят цвета си. После сипваме отцедения червен фасул, подправяме с черен пипер и сол на вкус и продължаваме да задушаваме.

След 5 мин прибавяме кедровите ядки, задушаваме още 5-6 мин и отстраняваме от огъня. Подправяме готовото ястие със соев сос на вкус.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало