Кулинарни рецепти » Задушен праз с домати

 Задушен праз с домати

Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 стръка праз
• 2-3 домата
• 3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно и го сипваме в тенджера с малко вода. Посоляваме и задушаваме, докато празът омекне.

Прибавяме олиото и обелените и настъргани домати. Задушаваме 5-6 мин, наливаме малко гореща вода и варим, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало