Кулинарни рецепти » Риба със зрял фасул

 Риба със зрял фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г филе от морска риба
• 1 ч.ч. бял фасул
• 1-2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 3-4 с.л. зехтин
• 50 г краве масло
• 12 тънки филийки от багета (франзела)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода, докато поомекне. Нарязваме рибата на хапки и я варим в малко количество подсолена вода до полуготовност, а после отцеждаме.

Запържваме ситно нарязания лук и счукания чесън в смес от зехтина маслото. Добавяме 2 с.л. от отцедения фасул, размачкваме ги с дървена лъжица и също ги запържваме.

Сипваме рибата и останалия фасул, разреждаме с малко бульон от рибата, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме 10-15 мин на тих огън. Поднасяме горещото ястие с изпържените хлебни филийки.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало