Продукти:
• 700 г тлъсто телешко месо
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 250 г гъби
• 5-6 картофа
• 2-4 чушки
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, които посоляваме и слагаме в глинен гювеч. Прибавяме половината от маслото и нарязания на филийки лук. Запичаме в умерена фурна, като от време на време разбъркваме. Когато месото се зачерви, а лукът стане прозрачен, поръсваме червения пипер и наливаме 1 ч.ч. гореща вода.
Отделно в останалата мазнина последователно запържваме нарязаните на филийки картофи, нарязаните на по-едри парчета чушки, нарязания на кубчета и отцеден патладжан и едро нарязаните гъби.
Слагаме всички изпържени продукти в гювеча, а накрая изсипваме и мазнината от пърженето. Посоляваме, наливаме топла вода, която да покрие продуктите и печем 1 час на умерен огън. После намаляме огъня и продължаваме да печем, докато ястието остане на мазнина.
Накрая покриваме с нарязаните на кръгчета домати и запичаме още десетина минути. Поднасяме гювеча топъл, поръсен със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...