Продукти:
• 800 г свинско филе
• 400 г дребни картофчета
• 200 г арпаджик
• 5-6 скилидки чесън
• 1-2 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на 4 порции, които запържваме в половината от мазнината. Щом се позачервят и от двете страни, прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, прибавяме ситно нарязания чесън, посоляваме и задушаваме 30 мин в захлупен съд.
След това разпределяме порциите в 4 глинени гювечета и печем в умерена фурна. Когато месото омекне, прибавяме целите лукчета и картофи, които предварително сме задушили в останалата мазнина.
Посоляваме и връщаме гювечетата във фурната за още 10 мин. Преди поднасяне поръсваме с наситнения магданоз.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...