Кулинарни рецепти » Преславска мешана скара

 Преславска мешана скара

Продукти:

• 5 свински пържоли
• 200 г прясна наденица
• 300 г свинско месо
• 250 г гъби
• сокът от половин лимон
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък чубрица
• 1 ч.л. черен пипер
• 5 лютиви чушлета
• сол

Начин на приготвяне:

Загряваме скарата, намасляваме я и опичаме до полуготовност пържолите, нарязаното и нанизано на шишове свинско месо, наденицата и лютивите чушлета.

Нареждаме всичко това в гювеч, покриваме с дребно нарязаните гъби и лук, овкусяваме със сол, черен пипер и стритата чубрица и заливаме с 2 и 1/2 ч. ч. вода.

Похлупваме гювеча и задушаваме във фурната до готовност. Преди поднасяне напръскваме гювеча с лимоновия сок.

Автор: Пенка Господинова

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало