Кулинарни рецепти » Преславска мешана скара

 Преславска мешана скара

Продукти:

• 5 свински пържоли
• 200 г прясна наденица
• 300 г свинско месо
• 250 г гъби
• сокът от половин лимон
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък чубрица
• 1 ч.л. черен пипер
• 5 лютиви чушлета
• сол

Начин на приготвяне:

Загряваме скарата, намасляваме я и опичаме до полуготовност пържолите, нарязаното и нанизано на шишове свинско месо, наденицата и лютивите чушлета.

Нареждаме всичко това в гювеч, покриваме с дребно нарязаните гъби и лук, овкусяваме със сол, черен пипер и стритата чубрица и заливаме с 2 и 1/2 ч. ч. вода.

Похлупваме гювеча и задушаваме във фурната до готовност. Преди поднасяне напръскваме гювеча с лимоновия сок.

Автор: Пенка Господинова

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало