Продукти:
• 5 свински пържоли
• 200 г прясна наденица
• 300 г свинско месо
• 250 г гъби
• сокът от половин лимон
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък чубрица
• 1 ч.л. черен пипер
• 5 лютиви чушлета
• сол
Начин на приготвяне:
Загряваме скарата, намасляваме я и опичаме до полуготовност пържолите, нарязаното и нанизано на шишове свинско месо, наденицата и лютивите чушлета.
Нареждаме всичко това в гювеч, покриваме с дребно нарязаните гъби и лук, овкусяваме със сол, черен пипер и стритата чубрица и заливаме с 2 и 1/2 ч. ч. вода.
Похлупваме гювеча и задушаваме във фурната до готовност. Преди поднасяне напръскваме гювеча с лимоновия сок.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...