Продукти: (за 1 порция)
• 1 котлет /150-200 г/ от овнешко месо
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. горчица
• 1 бучка краве масло
• 1 ч.л. брашно
• няколко капки коняк
• сол, захар, черен пипер
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от несмилаемите му части, начукваме го от двете страни, леко го посоляваме, поръсваме с черен пипер и го оставяме да кисне 30 мин в марината от олиото, лимоновия сок, горчицата, коняка и по 1 щипка сол и захар.
Отцеждаме и пържим от двете страни до златисто кафяво. Изваждаме в затоплена чиния и поръсваме с разтопеното краве масло.
Към мазнината от пърженето добавяме маринатата и брашното, размито в 1-2 с.л. бульон или вода. Кипваме соса и го изсипваме в сосиера.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...