Продукти: (за 4 порции)
• 1/4 кокошка (около 500 г)
• 2 к. ч. булгур
• 1 глава лук
• 1 корен керевиз
• 2 моркова
• 1 лимон
• 4 жълтъка
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме кокошето месо заедно с изчистената глава лук, разрязана на две, почистените моркови и керевиз, нарязани на едно. Изваждаме свареното месо и като изстине го обезкостяваме и нарязваме на кубчета.
Изсипваме булгура във вряща вода и варим до омекване. Прецеждаме и изсипваме в горещия бульон. Прибавяме кубчетата месо и поставяме на огъня да кипне.
Обелваме лимона, нарязваме го на кръгчета и почистваме от семките. Всяко кръгче режем на четвъртинки и прибавяме към супата. Снемаме от огъня, застройваме с жълтъците, разбити с малко бульон, и я поднасяме гореща.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...