Продукти:
• 2 глави лук
• 3 ч. л. масло
• 1 неголяма ябълка
• 1 ч. л. къри
• 1-2 ч. л. брашно
• 1/2 л силен пилешки бульон
• 150 г пресен или консервиран грах
• 1-2 ч. л. сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме граха в бульона и го претриваме през сито. Ситно нарязания лук запържваме в маслото, ябълката изчистваме, нарязваме на дребно и слагаме при лука. Добавяме кърито, намаляваме огъня и оставяме 3-4 минути на котлона.
Посипваме с брашно, разбъркваме добре и прибавяме пасирания грах с бульона. Оставяме супата да кисне за 10 минути, след което овкусяваме със сол и черен пипер. Сервираме със сметана.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...