Продукти:
• 2 глави лук
• 3 ч. л. масло
• 1 неголяма ябълка
• 1 ч. л. къри
• 1-2 ч. л. брашно
• 1/2 л силен пилешки бульон
• 150 г пресен или консервиран грах
• 1-2 ч. л. сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме граха в бульона и го претриваме през сито. Ситно нарязания лук запържваме в маслото, ябълката изчистваме, нарязваме на дребно и слагаме при лука. Добавяме кърито, намаляваме огъня и оставяме 3-4 минути на котлона.
Посипваме с брашно, разбъркваме добре и прибавяме пасирания грах с бульона. Оставяме супата да кисне за 10 минути, след което овкусяваме със сол и черен пипер. Сервираме със сметана.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...