Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. жито
• 1 к.ч. зрял боб
• 1 ч.ч. царевица
• 1 глава лук
• 200 г сварено пилешко месо
• 6 ч.ч. бульон
• 4 с.л. краве масло
• 1 люта чушка
• 4 домата
• джоджен, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме от вечерта в студена вода боба, житото и царевицата. Сутринта прецеждаме, заливаме отново със студена вода и варим, докато продуктите омекнат /около 1 час/.
В отделен съд запържваме ситно нарязания лук и обелените и нарязани домати. Прибавяме и нарязаната люта чушка. Изсипваме запръжката в супата и разреждаме с бульона.
Варим 15 мин, прибавяме свареното и накъсано пилешко месо и варим още 15 мин. Накрая посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязани джоджен и магданоз.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...