Продукти: (за 5 порции)
• 750 г пилешко месо
• 150 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 15-20 сушени сливи
• 100 г стар грах
• 2 глави лук
• копър, пипер, шафран, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото месо и го обезкостяваме.
Оставяме бульона на огъня и сваряваме в него ориза, ситно нарязания лук, предварително накиснатите грах и джанки. Няколко минути преди сервиране прибавяме пилешкото месо и подправките.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...