Кулинарни рецепти » Пастет от патладжани

 Пастет от патладжани

Продукти:

• 1 кг патладжани
• 180 г краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 500 мл прясно мляко
• 2 жълтъка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните на силен огън и веднага ги обелваме, за да не почернеят. Прекарваме ги през месомелачка.

В половината от маслото запържваме брашното до златисто. Прибавяме патладжаните и бъркаме, докато получим еднородна смес. Разреждаме с горещото мляко, прибавяме разбитите жълтъци и разбъркваме много добре.

Сгорещяваме много силно останалото масло и заливаме с него патладжана. Посоляваме на вкус и разбъркваме. След това варим сместа 10 мин на водна баня. След като отстраним от огъня, поръсваме готовия пастет с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало