Кулинарни рецепти » Задушена гъска

 Задушена гъска

Продукти:

• 700-800 г месо от гъска
• 1 к.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 1-2 моркова
• половин глава целина
• 1 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. бяло вино
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъската, нарязваме я на порции и я запържваме в сгорещената мазнина. Щом месото се позапържи от всички страни, прибавяме нарязаните зеленчуци и също ги запържваме.

После добавяме доматеното пюре, размито в малко вода, слагаме парчетата лимон, поръсваме червения пипер и наливаме виното. Задушаваме на умерен огън.

Щом виното се изпари, посоляваме и наливаме малко топла вода. Прехвърляме сместа в глинен гювеч, захлупваме и замазваме капака с тесто. Печем ястието в по-слаба фурна.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало