Кулинарни рецепти » Агнешко шоп-кебап

 Агнешко шоп-кебап

Продукти:

• 1 кг агнешко месо от бутчето
• 5-6 пиперки Сиврия
• 2 връзки пресен лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го слагаме в глинен гювеч заедно с нарязаните лук и чушки. Наливаме разтопеното масло и слагаме гювеча във фурната или на котлона, за да се позапържи месото.

Посоляваме, поръсваме с червен пипер, наливаме малко топла вода и готвим, докато месото омекне. Накрая заливаме с киселото мляко, разбито с яйцата и малко сол и допичаме в силна фурна.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало