Продукти:
• 1 кокошка
• 3-4 глави лук
• 2-3 домата
• 2-3 чушки
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кокошката на порции и я задушаваме в мазнината и малко вода. Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязаните лук, чушки и домати. Поръсваме червения пипер, посоляваме и наливаме 2-3 ч.ч. чаши топла вода. Варим, докато месото омекне напълно.
Накрая прибавяме ориза и прехвърляме сместа в глинен гювеч. Печем в умерена фурна. Поръсваме готовото ястие с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...