Кулинарни рецепти » Пълнени пилешки бутчета

 Пълнени пилешки бутчета

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пилешки бутчета
• 100 г чернодробен пастет
• 100 г сирене "Крема"
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. бренди
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бутчетата, като се опитваме да запазим формата им. Измиваме ги и подсушаваме. Всяко бутче напълваме с малко пастет и го зашиваме.

Наръсваме бутчетата със сол и черен пипер и ги нареждаме в тавичка, намазана с олио. Слагаме ги да се изпекат във фурната до златисто. Изваждаме бутчетата и ги държим на топло.

Останалия пастет разбиваме със сиренето "Крема" и брендито и продължаваме да бъркаме, докато получим хомогенна смес. Сипваме получения крем в сладкарски ръкав или фунийка.

Махаме конците на бутчетата, нареждаме ги в чиния и около всяко шприцоваме от крема. Слагаме ги за малко в силна фурна или в микровълнова печка (1 минута) и после ги сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало