Кулинарни рецепти » Свински пържоли с ябълки

 Свински пържоли с ябълки
/Гърция/

Проукти: (за 6 порции)

• 6 свински пържоли
• 4 ябълки
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 1 ч.ч. бяло вино
• канела, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме пържолите за 10 мин в сгорещения зехтин, посоляваме ги, поръсваме с черен пипер, заливаме с виното и ги оставяме да почиват в тигана.

Почистваме ябълките, нарязваме ги на филийки и ги запържваме в отделен тиган. Поръсваме с канела запържените ябълки, прехвърляме ги при пържолите и варим всичко около 5 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало