Продукти:
• 1 октопод
• 1 ч.ч. червено вино
• 1 к.ч. лимонов сок
• 1 к.ч зехтин
• 2 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме октопода. Слагаме го в тенджера под налягане и наливаме виното. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.
Изчакваме сварения октопод да изстине, нарязваме го на малки парченца и го заливаме с дресинг, приготвен от лимоновия сок, зехтина, наситнения магданоз и счукания чесън.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...