Кулинарни рецепти » Патладжани по гръцки

 Патладжани по гръцки

Продукти:

• 4 патладжана
• няколко дафинови листа
• 2-3 клонки прясна чубрица
• 1 к.ч. зехтин
• 8 филета маринована в зехтин аншоа

Начин на приготвяне:

Цепваме с остър нож патладжаните на 5-6 места и в процепите вкарваме дафиновите листа и чубрицата. Поръсваме ги с едра сол и оставяме "да почиват" 4 часа.

Отстраняваме по-голямата част от едрата сол, поливаме всеки от патладжаните с по 1 с. л. зехтин и ги слагаме за 1 час във фурната, загрята на 150 градуса.

След като се изпекат, ги разрязваме на 2 по дължина и слагаме във вътрешността им филетата аншоа. Отново поливаме с малко зехтин и ги сервираме горещи или леко изстинали.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало