Кулинарни рецепти » Южноафрикански сладкиш

 Южноафрикански сладкиш

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 щипка сол
• 1 пакетче амонячна сода
• 20 г масло
• 2 яйца
• 1-2 ч. л. прясно мляко
• 500 г захар
• 250 мл вода
• 1/2 ч. л. джинджифил на прах
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Сипваме захарта и джинджифила във водата и варим 15 минути без да бъркаме, след което изстудяваме получения сироп.

Приготвяме тесто от брашното, солта, набухвателя, маслото и яйцата, добавяме млякото. Разточваме на пласт с дебелина 1/2 см и режем на квадрати 5х5 см. Всеки квадрат разрязваме на три ленти така, че горният край да бъде цял.

Сплитаме на плитка и пържим в сгорещена мазнина до златисто-жълто (готовият сладкиш изплува от мазнината). Потапяме току-що извадените сладкишчета в студения сироп и ги поставяме върху цедка да изсъхнат. Сервираме с кафе.

Автор: Калинка Симеонова

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало