Продукти:
• 100 г маргарин
• 1/2 ч.ч. вода
• 1 кг брашно
• олио за пържене
• сусам за украса
За сиропа:
• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• сока на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина с водата и брашното и правим твърдо тесто (ако лепне, слагаме още малко брашно) и оставяме настрани за 1/2 час.
Разделяме го на две топки, които разточваме и навиваме на руло като кренвирш. Отново ги разделяме на 4 части, разточваме на тънки пластове и режем на квадрати 10 на 10 см.
Навиваме всяко квадратче на ролка. Пържим в голямо количество силно сгорещено олио.
Смесваме продуктите за сиропа, топим сладките и украсяваме със сусам.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...